تحلیل و تفسیر

تحلیل یک نگاه

تحلیل و تفسیر

تحلیل یک نگاه

با افزایش قیمت مواد خوراکی سبد خرید کالاها کوچکتر می شود

مرغ، گوشت، انواع میوه و سبزی ، روغن نباتی، قند و شکر، تخم مرغ، برنج و....که در زمره مواد خوراکی اصلی در سبد غذایی مردم قرار دارند، هر روز با افزایش قیمت مواجه می شوند و متاسفانه دستگاه نظارتی خاصی برای کنترل قیمتها وجود ندارد و طی آن سبد کالای قشر متوسط کوچک و کوچکتر می شود. به گزارش اکوتیتر، تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمت خرده‌فروشی مواد خوراکی در هفته منتهی به ۱۸ فروردین امسال حاکی از آن است که در گروه میوه‌ها و سبزی‌های تازه همچنان بیشترین افزایش قیمت نسبت به سایر بخش‌ها مشاهده می‌شود. در دوره مورد بررسی میوه‌ها تا ۱۳.۴ درصد و سبزی‌ها نیز تا ۱۱.۴ درصد افزایش قیمت دارند.

در گروه لبنیات کاهش دو درصدی قیمت نسبت به هفته مشابه ماه قبل از آن ثبت شده است. در این گروه قیمت کره ۲.۴ درصد کاهش داشته، اما قیمت سایر اقلام ثابت بوده است.

از سوی دیگر تخم‌مرغ تا ۲.۲ درصد کاهش قیمت شانه‌ای ۱۰ هزار و ۹۰۰ تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان فروش رفت.

گوشت مرغ با ارزانی همراه شده است به طوری که چهار درصد نسبت به هفته مشابه سال قبل کاهش قیمت داشته و هر کیلو حدود ۷۱۸۴ تومان در سطح شهر عرضه شد. اما گوشت قرمز که رشد ۰.۳ درصدی را تجربه کرد برای گوسفند با استخوان هر کیلو ۴۲۵۸۰ و گوشت گاو و گوساله بی‌استخوان ۳۷۰۰۰ تومان قیمت خورد.

برنج با ثبات قیمت همراه بوده است به طوری که به غیر از برنج وارداتی غیرتایلندی که ۰.۵ درصد افزایش داشت بهای سایر اقلام گروه ثابت ماند. در گروه حبوبات نیز رشد اندکی در حد ۰.۱ درصد ثبت شده است.

اما گزارش بانک مرکزی از این حکایت دارد که قند و شکر در هفته منتهی به ۱۸ فروردین ماه ۲.۱ درصد نسبت به هفته مشابه اسفند ارزان شده و البته چای نیز کاهش ۰.۴ درصدی داشت.
بر اساس این گزارش روغن نباتی تغییر قیمتی نداشته و ثابت مانده است.

احتمال افزایش قیمت مرغ
بنا بر این گزارش رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با اشاره به کاهش ۳۰ هزارتنی صادرات مرغ در سال گذشته، گفت: قیمت مرغ با نزدیک شدن به ماه رمضان افزایش می‌یابد.

محمد یوسفی با بیان اینکه قیمت این کالا تا اواسط اردیبهشت ماه تغییر چندانی نخواهد داشت، اظهارداشت: با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، شاهد تغییر قیمت مرغ خواهیم بود. 

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر تقاضا کم و تولید زیاد است، گفت: همین امر سبب شده قیمت مرغ تغییر چندانی نداشته باشد. 

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی قیمت این کالا را در مراکز عمده فروشی ۶۲۰۰ تومان و نرخ مرغ زنده را نیز حدود ۴۷۰۰ تا ۴۸۰۰ تومان اعلام کرد. 

یوسفی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه صادرات مرغ در ۶ ماهه دوم سال ۹۵ نسبت به ۶ ماهه اول این سال، افت زیادی داشت، افزود: دلیل این مساله نیز ممنوعیت صادرات مرغ و تخم مرغ در پی شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بود. 

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر نیز صادراتی در این زمینه نداریم، ادامه داد: تا زمانی که ایران از سوی سازمان جهانی بهداشت دام از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پاک اعلام نشود، همچنان صادرات ما متوقف خواهد بود. 

یوسفی با بیان اینکه در سال ۹۴؛ ۸۰ هزار تن مرغ از کشور صادر شد، ابن عدد را در سال ۹۵؛ حدودا ۳۰ هزارتن کمتر و تقریبا ۵۰ هزارتن اعلام کرد.  

احتمال گران شدن دوباره گوشت
شنیده‌ها حاکی از صدور مجوز برای صادرات دام از کشور است، و بنا به گفته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با توجه به سیلی که اتفاق افتاده، صادرات می‌تواند باعث گرانی دوباره گوشت شود.

علی اصغر ملکی با بیان اینکه قیمت گوشت گوسفندی نسبت به هفته گذشته تقریبا تغییری نداشته است، اظهارداشت: درحال حاضر هرکیلوگرم شقه بدون دنبه برای مغازه داران بین ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان و برای مصرف کنندگان ۳۸ هزار تومان است. 

وی اضافه کرد: در صورتی که صادرات بی رویه نشود، ما به روزهای گرانی گوشت گوسفندی برنخواهیم گشت.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه اگر صادرات انجام نشود، احتمال کاهش قیمت در هفته‌های آینده وجود دارد، افزود: براساس اطلاعاتی که ما داریم، قرار است برای صادرات دام از کشور مجوز صادر شود؛ اگر این اتفاق رخ دهد عده‌ای دام‌ها را از سطح بازار جمع آوری و روانه بازار کشورهایی مانند امارات می‌کنند در نتیجه در داخل با کمبود مواجه می‌شویم.

ملکی تصریح کرد: اگر این اتفاق رخ دهد با توجه به سیلی هم که در کشور رخ داده است، با افزایش قیمت گوشت در بازار مواجه می‌شویم. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد